در این مقاله قصد دارم چکیده گفتگوی ویدیو کوچینگ از مدیریت تا رهبری که توسط آکادمی بین المللی کوچینگ فارسی زبان برگزار شده است را برای شما مخاطبان که شاید زمان لازم برای مشاهده کامل ویدیو را ندارید ارائه دهم.با حضور: عزیز میردار(بیزینس کوچ) و حمید حکاکی (برند کوچ)
کوچینگ چیست: یک همراهی ، هم صحبتی و هم سفری است با کس دیگری و به خاطر آن شخص و مقاصد آن شخص
هیچنیدیشیدم به جز تو( سخن شمس به مولانا)
هم ناطق هم خاموش( سخن شمس به مولانا )
فرق بین مدیریت و رهبری ، در کارکنان ، پیروان و نحوه ارتباط مدیر یا رهبر با آنهاست، این ارتباط تعیین میکند که تو مدیر هستی یا رهبر. رهبر یک جایگاه نیست بلکه نفوذ شخص بر پیروان خودش است تا خواسته های وی انجام شود. در واقع مدیریت، خواسته های خودش را با دستور دادن انجام میدهد. ولی رهبری، این خواستهها را با نفوذ بر دلها انجام میدهد.
تا کوچ اعتماد را برای مراجع ایجاد نکند جلسه کوچینگ شکل نمیگیرد. پس برای رهبر شدن هم، ایجاد اعتماد بین کارکنان وآن مدیر باعث میشود تا مقدم و پایه های تبدیل شخص (مدیر) به رهبر ایجاد شود.یک رهبر تمرکزاش بر روی موفقیت کارکنان است و سعی میکند تا موانع ذهنی آنها رفع شود.اگر مدیر یک کوچ واقعی برای کارکنان و پیروانش باشد ،آن مدیر یک رهبر واقعی است.
انواع سازمان ها:
1) سازمان های وظیفهای(هرمی از بالا به پایین)
2) سازمان های تیمی (مانند استارتاپها) علت اینکه در مراکز آکادمیک و دانشگاهی مدرک کوچینگ وجود ندارد به این علت است که: کوچینگ یک رشته کاملاً عملی و تجربی است و باید کوچ آن را در دل، فکر خودش پرورش دهد و چیزی نیست که بتوان آن را با کتاب به دست آورد و حالت استاد شاگردی قدیمی(به نوعی منتورینگ)،را دارد تا در درون کوچ نمادینه بشود.
یک رهبر از یک رودخانه یا یک مسیر دوبار عبور نمیکند ، چرا که دفعه دوم رودخانه همان آب را از نظر رهبر ندارد و آن نماینگر چیز دیگر و تجربه دیگری است.
تفاوت بین کوچینگ و منتورینگ: منتور قدرتش از تجربه ای که در آن موضوع قصد دارد به فرد مقابل انتقال دهد میگیرد، ولی کوچ لزوما الزامی به تجربه در آن موضوع ندارد و قدرتش را از جای دیگری میگیرد.
خلاصه وبینار ارائه شده ، برداشت شخصی اینجانب بوده و علاقمندان جهت استفاده بهینه و کامل بهتر است به ویدیو کامل وبینار مراجعه نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید