مهارت تصمیم گیری در زندگی
زندگی یک تصمیم است، میخواهیم جزو گله گوسفند ها باشیم یا گله گرگ ها؟
داران هاردی در کتاب استثنا باشید مینویسد: ” شجاعت زمانی معنا دارد که ترسی در کار باشد و گرنه در زمان عدم ترس، ادعای شجاع بودن، عبارتی تو خالی و پوچ است.”
زندگی حاصل تصمیمات لحظه به لحظه ماست. تصمیم اینکه در گله گوسفند ها باشیم یا در گله گرگها هم تصمیم خود ماست. اینکه بخواهیم از منطقه امن خود خارج بشویم و خود را به چالش بکشیم. خواستن این است که: سودای رفتن به گله گرگ ها را داریم.
آقای بن هورویتز در کتاب سختی کارهای سخت می نویسد، مدیرعاملی یک مخمصه است، پس اگر سودای افتادن و گرفتاری در مخمصه را ندارید سودای مدیرعاملی و کارآفرین بودن را هم به لقایش ببخشید.
اگر چه کار در گله گرگ ها بسیار سخت است چرا که افراد حاضر در آن گله، همگی سودای جاه طلبی ، مقام، ثروت، شهرت و… دارند، ولی با وجود آن، باز هم انسان میتواند افراد متناسب با خودش را پیدا کند و به ارتباط و شبکه سازی و بهرهبرداری در آینده از آنها استفاده کنند.
بهرحال زندگی، حاصل تصمیمات ماست نه شرایط پیرامون ما.
عموما ما انسانها با بالا رفتن سن مان شرایط تصمیم گیری برایمان عقلانی تر، منطقی تر در حین حال کم ریسک تر میشود. چیزی که شاید سودای موفقیتی که ما عموما در جوانی داشتیم را با سرعت کمتری به جلو میبرد. انسانها وقتی در زندگی شان چیزی را برای از دست دادن ندارند راحت تر تصمیم میگیرند و راحتتر ریسک میکنند، تصمیماتی با ریسک بالاتر که شاید عموم انسانها این تصمیمات را در سنهای بالاتر نمی گیرند چرا که به نقطهای از زندگی رسیدهاند که صاحب داشتههایی از زندگیشان شده اند که تصور اینکه آنها را از دست بدهند را دیگر ندارند و این باعث کاهش قدرت ریسک پذیری می شود و این همان موقعی است که دوباره همان انسانی که در دوران جوانی به گله گرگ ها پیوسته بود، دیگر وارد منطقه امن خود شده است و دیگر از گله گرگها خبری نیست بلکه حال حاضر در گله گوسفند ها به سر میبرد. بسیار اتفاق افتاده است که خودم در زندگی در چنین موقعیت هایی قرار گرفتهام، اما میتوانم بگویم بهترین راه حل را در از این وضعیت در موارد زیر یافتم.
1. باز تعریف ارزش های زندگی شخصی و شغلی
2. تعریف نقاط جدید برای یادگیری و توسعه مهارتهای فردی
3. ایجاد تغییرات در چهارچوب شغلی و افزودن موارد جدید جهت بازگشت هیجان، شور و اشتیاق، یادگیری مجدد به شغل و حرفه
4. کوچینگ و مربیگری رهبری (پیوستن و همکاری با نسل جدید جامعه و انتقال دانش و تجربه شخصی به آنها و گرفتن روحیه و بازخورد از موفقیت آنها حاصل از انتقال این تجربیات) .
دیدگاهتان را بنویسید