خلاصه کتاب ،ماه عسل برداشت شخصی من از نکات مهم و اساسی قابل یادگیری از مطالعه کتاب می باشد ،مطالعه این نکات برای خوانندگانی که وقت و زمان لازم جهت مطالعه کامل کتاب را ندارند از لطف خالی نیست
رهبری الکس فرگوسن اثر الکس فرگوسن و مایکل موریتز – Alex Ferguson Leading by Alex Ferguson With Michael Moritz
نکاتی که در این قسمت می خوانید نظرات مایکل مورتیز در خصوص فرگوسن است: سر الکس فرگوسن از نگاهی دیگر:
1. یک رهبر قدرتمند فهرستی بی پایان از اولویت هایش را تهیه نمیکند، بلکه اولویتهایش را در دو یا سه هدف به پیروانش ارائه میدهد.
2. او صبر لازم برای رسیدن به چیزهای عالی همزمان را دارد و بیقراری خود را مدیریت میکند. او آماده قضاوت دیگران است و آمادگی تعویض قدرت را دارد. او دلش نمیخواهد بر مکالمات نظارت داشته باشد ، حرف آخر را خودش بزند و کوچکترین تصمیمات را خودش بگیرد.
3. رهبر قدرتمند بیش از اینکه حرف بزند گوش میکند و میبیند .
4. رهبران بزرگ دو خصوصیت دیگر دارند که آنها را از دیگران متمایز میکند و آنها: 1. وسواس و تعهد به کار 2- توانایی او برای تعامل با افراد (بخشی از این کار با الگو شدن رهبران انجام میشود و بخشی دیگر با درک شخصیت زیردستان و همدردی با آنها در شرایط سخت)
5. رهبران بزرگ به عنوان مالک به کارشان نگاه می کنند حتی اگر از لحاظ واقعی وسهام اینطور نباشد.
6. رهبران بزرگ نگرش جهانی دارند. رهبران بزرگ خروار خروار کتاب میخوانند.
7. سازمان رهبران بزرگ بعد از مدتی، بازتابی از شخصیت آنها میشود. مثلاً، اپل محصولی ماجراجو و کمال گرا، اوراکل محصولی اهل رقابت تنگاتنگ برای جذب بیشتر دارایی، گوگل دنبالهای بر دانشگاه استنفورد است. اینتل دستاورد دقت مهندسی و آمازون نشان دهنده توان ریاضی است.
8. رهبرانی که درون گرا و منزوی هستند عموما همنشین با کتاب و کامپیوتر را ترجیح می دهند. برای آنها حل درونگرایی ذاتی اولین دستاورد به حساب می آید. این نوع رهبران از سرگرمیها فراری هستند و به شدت وقت خود را زمان بندی می کنند. سخنرانی در کنفرانس ها، مصاحبه های تلویزیونی، ملاقات با سیاستمداران و… برای آنها جذابیتی ندارد. برای آنها اگر زمان صرف کار یا خانواده نشود مساوی اتلاف وقت است.
9. تمرکزی چیزی است که رهبران مثل فرگونس و بیل گیتس در خصوص کارشان به شدت رعایت میکنند. بیل گیتس کسی بود که از ماشین خودش رادیو و… را قطع کرد تا در مسافتهای رفت و آمد به شرکت، چیزی مانع تفکر در خصوص مایکروسافت نشود.
10. شهرت رهبران موفق به تصویر ظاهری آنها مرتبط است.چیزی که روابط عمومیها، روزنامه چی و… به وجود میآورند.
11. موفقیت بستگی به پشت صحنه دارد یعنی جایی که کار سخت هفت روز هفته انجام میشود. رهبران هیچ وقت توقع ندارند که کسی بالاتر از آنها پشتکار کاری داشته باشد.
12. موفقیت بلندمدت در ارائه دستاوردهای مالی کوتاه مدت نیست. دستاوردهای مالی کوتاه مدت، هیچ وقت موفقیت بلندمدت را در پی نخواهد داشت.
13. رهبران مثل فرگوسن کوتاه صحبت می کنند. جملاتی عموما در ذهن افراد تیم و سازمان میماند که بیش از دو قسمت نباشد. این کلمات باید کوتاه و سرراست باشند. سندی لرز یکی از موسسین سیسکو در سال ۱۹۸۶ درباره هدف سیسکو این عبارت را گفته است و این هدف حالا هم هدف سیسکو است ما شبکه ها را شبکه میکنیم. آن موقع سیسکو هشت کارمند داشت.
14. کسب موفقیتهای پیاپی برای سازمان و تیم باعث میشود تا اعتماد به نفس لازم برای افراد تیم، برای کسب موفقیت های بیشتر بالا رود.
15. برندها دوست دارند با برندها نشست و برخاست داشته باشند. همین فرمول در سیلیکون ولی هم با کمی تفاوت جاری است و مهندسان دوست دارند با مهندسان هم سطح خود معاشرت کنند.
16. بیشتر شرکت ها در سیلیکون ولی با مشکل حفظ کارکنان خود مواجه هستند تا پیدا کردن کارمندان مناسب.
17. کلید موفقیت سازمانهای ماندگار، سازندگی از درون است. یعنی کمک به جوانترها برای اینکه جای پای خود را پیدا کنند و موفق شوند.
18. این کار برای خلق سازمان ماندگار، نیاز به خطرپذیری کمتر و قابلیت پیش بینی پذیری بیشتری است و اما این کار نیاز به صبر بیشتری دارد.
19. فرگونس همیشه تیم را ترکیبی از اشتیاق جوانان، قدرت بازیکنان در اوج و تجربه بازیکنان رو به بازنشستگی، متعادل می کرد.
20. رهبران برای اینکه تیم را با رشد شرکت همسو کنند باید مهارت های بازاریابی، فروش و فنی تیم خود را از آنچه در اوایل اول تاسیس شرکت بودند ارتقا دهد.
21. رهبران معمولاً بیش از حد وقت خود را صرف نگرانی در خصوص رقبا می کنند، اما رهبران مثل فرگوسن، نمیگذارند رقبا مسیر حرکت تیم و سازمان آنها را تحت شعاع قرار دهند و قدرت خود را از قابلیت های درونی تیمشان می گیرند تا از بیرون.
22. پول همیشه دلیل موفقیت نیست اما میتواند روند پیشرفت تیم را تسهیل کند.
23. با تقلید دیگران نمی شود پیشرو شد. کسب و کارهای دائمی محکوم به متوسط بودن، آنهایی هستند که مدیران آنها نمیدانند خواسته شان چیست؟ در مقابل شرکتهای اندکی هستند که بزرگی در سرنوشت آنها قرار دارد و رهبر آنها میداند خواسته نهایی آنها چیست؟ این رهبران عموما خود را از تیررس رقیبان خود پنهان میکنند و یکی از این سلاح ها پنهان کاری است.
24. تحریک و عصبانی کردن رقبا هیچ فایدهای ندارد. خصوصاً اگر این رقیب اعضای بازار را در دست داشته باشد و بتواند حملات کشندهای علیه شما انجام دهد.
25. رهبران بزرگ اهل رقابت هستند اما نه با دیگران، بلکه با خود مسئله برتری. هر چقدر هم در امر بازاریابی، فروش و… موفق باشند باز هم اعتقاد دارند نسخه بالاتری هم هست که می شود به آن رسید. برای این افراد برتری هیچ وقت تمام نمی شود.
نکاتی کلیدی از مستند رازهای موفقیت سرالکس فرگوسن
نام فیلم: سر الکس فرگوسن: رازهای موفقیت | ژانر: مستند، بیوگرافی | تاریخ انتشار2015:
خلاصه داستان:
این مستند دربارهی زندگی حرفهای یکی از بزرگترین و محبوب ترین مربیهای تاریخ جهان و کشور انگلیس یعنی سر الکس فرگوسن میباشد که از زاویههای مختلفی به بررسی نقش او در موفقیت یکی از برترین باشگاههای فوتبال انگلیس یعنی منچستریونایتد میپردازد…
درباره مستند:
مستند تلویزیونی سر الکس فرگوسن: راز های موفقیت (Sir Alex Ferguson: Secrets of Success) یک مستند اسپورت و زندگینامه ای به کارگردانی مایک کریستی محصول شبکه بی بی سی BBC کشور انگلستان است که در سال 2015 توسط کمپانی Juniper Communications تهیه و توزیع شد. در این مستند با بازیکنان، افراد معروف و مسئولین تیم های مشهوری همچون باشگاه لیورپول، باشگاه منچستر یونایتد، تونی بلر، آنیتا البرز، ریو فردیناند، الکس فرگوسن، رایان گیگز، دیوید گیل، مایک جکسون، پاول مکگینلی، مایکل موریتس، جوزه مورینیو، نیک رابینسون، کریستیانو رونالدو، اَلِن شوگر و… مصاحبه شده است. نسخه دوبله فارسی دو زبانه این مستند دیدنی را هم اکنون میتوانید با لینک مستقیم رایگان از سایت دوستی ها با مصرف اینترنت نیم بها دانلود کنید
نکات کلیدی مستند :
1. علت اصلی موفقیت وی، عامل قدرت به همراه شخصیت شناسی فوق العاده فرگوسن از خودش می باشد.
2. فرگوسن در تیم خود به افرادی که فکر می کردند بدون آنها تیم موفق نخواهد شد، همیشه ثابت می کرد که تیم منچستر بدون آنها هم همان تیم است.
3. فرگوسن همیشه میل وافری به موفقیت داشت و همیشه دوست داشت، بداند که افراد تیم وی در حال پیشرفت هستند.
4. افراد تیم به وی اطمینان داشتند و همه افراد تیم می توانستند در سایه وی رشد و شکوفا شوند.
5. باشگاه منچستر یونایتد حول محور طرز فکر و شخصیت سرالکس فرگونس ساخته شده است. (مورینیو، سرمربی چلسی) باشگاه منچستر یونایتد تصویری از وی است.
6.(فرگوسن) بهترین نقطه قوت منچستر یونایتد این بود که تمامی افراد تیم فکر میکردند که در باشگاه همه عضو یک خانواده هستند و این کمک کرد تا تیم پیشرفت کند.
7. فرگوسن تمامی افراد تیم را به اسم می شناخت و هم بازیکنان، کادر اداری، پشتیبانی و…
8. ایده خانواده منچستر یونایتد برگرفته از خانواده فرگونس در دورانی بود که وی و خانوادهاش در گلاسکو اسکاتند زندگی می کردند.
9. بزرگترین مشکل در موقع پذیرش مدیریت، یک سازمان شکست خورده اینست که سعی میکنید تیم را همانطور که هست به راه درست هدایت کنید. در حالی که ممکن است مشکل از خود تیم باشد. به عبارت دیگر ما نمیتوانیم یک حزب سیاسی را با پیامهای گذشته، به حالت اول برگردانیم. شاید لازم باشد کامل تیم را تغییر بدهید، ممکن است مجبور باشید تمامی مرزهای سازمانتان را از نو ترسیم کنید.(تونی بلر)
10. وقت شناسی وی در باشگاه و ورود وی به عنوان اولین نفر در باشگاه در صبح ها، باعث می شد تا بازیکنان نیز خود را مثل وی، به نظم و انضباط اهمیت بدهند.
11. تمامی بازیکنان و کادر تیم باید در هر نقطه و مکانی که با تیم همراه هستند لباس باشگاه را به تن داشته باشند این نشان دهنده این بود که اولا این ها عضو کدام تیم هستند دوما انسجام تیم را نشان میدهد.
12. فرگونس عصبانیت خود را از بازیکنان به روز بعد انتقال نمیداد.
13. فرگونس تصور شکست را هیچ وقت در ذهن اش تصور نمیکرد.
14. رهبر در عین اینکه باید در زمان لازم بی رحم باشد باید بهترین بازیکنان را هم انتخاب کند.
15. در خصوص افرادی از تیم که سر سخت هستند (به منافع خود میاندیشند نه تیم) ولی کارشون عالی است. عالی بودن دلیل بر حفظ و ماندن آنها نباید بشود. این نشان میدهد که رهبر بر اوضاع مسلط است. این نظم و انضباط را به تیم باز میگرداند. بهترین فرد هم در زمانی که مشکل ساز باشد باید اخراج شود.
16. هیچ سازه ای پایدار نخواهد ماند، مگر اینکه روی یک فونداسیون استوار بنا شده باشد. بازیکنان جوان، بازسازی این فونداسیون است و این شرط بنای، بازسازی و موفقیت تیم در آینده است.
17. راز موفقیت یک تیم، ساختن شخصیت موفقیت در آن تیم است.
18. اعتماد بازیکنان به مربی خود بخشی از فلسفه رهبری است.
19.مدیریت نقطه تعادل بین یاد گرفتن، گوش کردن، کنترل و هدایت کردن است.(تونی بلر)
20.لحظه رسیدن به اوج مانند رسیدن به بالای کوه است که منظره دیدنی می بینید. (درس مدیریتی)،
21. احترام گذاشتن وی به افراد تیم، رقیبان و… موجب احترام دوچندان برای وی توسط آنها شده بود و وی را ستایش می کردند.
22. ثبات در تصمیم گیری، باعث میشد تا تیم همیشه در شرایط یکسان به رشد خود ادامه دهد. این ویژگی باعث خواهد شد آن تیم به بهترین خود تبدیل شود.
ویدیو رازهای موفقیت سر الکس فرگوسن – سرمربی منچستر یونایتد
خلاصه شده : حسین علی محمدی ( Hossein Alimohammadi)
دیدگاهتان را بنویسید